diumenge, 5 de desembre del 2010

Per Castellonet al pr-343








El passat diumenge 28 de novembre estava prevista fer una marxa pel terme de Castellonet de la Conquesta, no obstant la pluja del dia anterior va fer que sols 6 senderistes acudiren a la plaça.
Una marxa molt boniqueta que el temps finalment va respectar, encara que amb nuvols i fred.
La marxa anava del més bé, però al aplegar al bancal del Penyo, un despiste va fer que equivocaren la ruta i passaren la penya l’Hedra per baix, anant a parar a la font del Tarro.
Varem aplegar a Castellonet prompte i fent una ruta de km i un desnivell de +m.

Pensant que en el pont de la Constitució no haviem previst ninguna eixida, ens decidirem a convocar una segona marxa el diumenge 5 de desembre, per a la gent que s’havia quedat en ganes de fer una ruta que paga la pena recórrer.
Així dons, eren les 9,05h a la plaça de Castellonet, amb fred, nuvols i amenaça de pluja, però els escassos 5 senderistes que ens varem reunir, decidirem eixir.
Al quart d’hora d’eixida començà a caure una poqueta pluja, cosa que no va fer que ens retirarem, tanmateix va fer que aceleràrem el pas i férem l’ascens al Mortatell abans del previs.

Després de la baixada, aplegarem a la font Nova, pr començar a pujar pel camí que ens duria a el bancal del Penyo, caminàrem mitja hora per una senda molt bonica, gaudint d’una esplèndida vegetació en el trajecte deixàrem a la dreta, la nova variant que porta fins a la font de la Cuta (recentment oberta pel Ajuntament de Castellonet).
Al arribar al Bancal del Penyo, saludàrem al home, que acompanyat pels seus gossos estava torbat per les oliveres, però aquesta vegada no cometérem l’error dels companys de la setmana anterior i agafarem la senda que pujava cap a la penya de l’Hedra, una vegada dalt, pensàrem en esmorzar, cosa que férem molt gustosament.
Reanudàrem la marxa cap a les 11,30h, férem el recorregut planejant per darrere de la penya, l’oratge havia canviat, feia un sol que ens enlluernava i no quedava rés de l’amenaça de pluja, després travessàrem el gasoducte i baixàrem per agafar la senda que ens duia a la font de Tarro, encara que després d’estar caminat una bona estona per una senda prou bruta, ens varem confondre i no acabarem la senda, cosa que va fer que no passàrem per dita font.
Decidirem caminar tot recte al pobles de Castellonet, que arribàrem cap a les 13,00h, fent un recorregut de 9.800 metres i un desnivell de +600m.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada