dissabte, 26 de juny del 2010

Una queimada a la Cuta

Gran èxit de participació a la segona convocatòria de pujada nocturna a la Cuta. Calculem que més de 150 persones van passejar per la foscor dels barrancs de la Cuta.
Cap a les 21,00h anava acumulant-se gent a la plaça de la Safor de Llocnou, ens vam fer la foto de record, i quan eren les 21,10h vam vore que ja erem prou i no vam esperar a ningú mes.
Començavem pel camí de la granja, estrenant els pals de senyalització acabats de ficar aquesta mateixa setmana de la PR-CV 400 "del Vernissa a la Cuta". La pujada, fou tranquila, cadascú la va pujar al seu ritme, per a uns es va fer massa ràpida, per a uns altres massa lenta, finalment arribaren els primers a les 9,35h i el ultims a les 22,00h al bancal de la creu, es allí mateix on ens reagruparem i reanudarem la marxa amb les llantarnes enceses, la baixada fou molt bonica, de vore un rastre de gent amb llums.























La arribada a la cantera fou com estava prevista cap a les 23,00h, després de repartir cacau i beguda la gent es ficà a sopar en rogles amb llums comunes, ja que la lluna plena estava darrere de la serra de la Cuta i es feia esperar.
Cap a les 23,35h els senderistes ja havien acabat de sopar i començaven a reclamar el ritual galego, i així, l'organització es va ficar mans en l'obra, i en un tres i no res, estavem botant-li foc a la queimada i quatre voluntaris recitant el conjur en llengua galega.
Després de la degustació la gent va anar desfilant cap al poble aplegant entre les 0,30h i la 1,00h on ens esperava les restes d'una festa de les ames de casa, i amb la musiqueta encara varem fer un ballet per acabar la resta de la queimada, i així ens acomiadarem fins l'any que ve.













1 comentari:

  1. Espectacular i de gran categoria la ruta nocturna, ja ens apuntem pe al any que ve.

    Xavi i Carles Cambra.

    ResponElimina