diumenge, 13 de febrer de 2011

Travessant la serra de Bèrnia


Amb una puntualitat exquisita, des de les 8,00h, anàrem passant pels diferents punts de reunió, fins a les faldes de la serra de Bèrnia.
A les 9,40h començàvem a caminar, des de les cases de Bèrnia en direcció est, amb poc escalfament afrontarem l’ascensió, que anava pujant i pujant, fins que algú va pegar un crit i va fer parar al grup davanter, que després d’un breu descans continuarem cap amunt a la mateixa marxa.

Els primers aplegaren al forat cap a les 10,40h, entraren  en ell i desaparegueren, els que anaven enrere no seu podien creure, i entraren al forat i desaparegueren també, i així, tots anàvem entrant en aquest forat misteriós, que ens conduïa d’una part de la muntanya a l’altra, d’un paratge d’ombria (encara que amb poca vegetació) fins a un paratge totalment de solana.

A l’eixida de la cova, la visió es simplement impressionant, ens trobem en un balcó a 840m d’altura i baix dels nostres peus la comarca de la Marina Baixa, amb la costa mediterrània de fons. 

Després d’esmorzar, reprenguérem la caminada, planejant en direcció oest, als tres quarts d’hora, al arribar a les ruïnes de l’antiga fortificació, i després d’escodrinyar tots els racons, Àngel Ibañez que ens havia acompanyat aquesta vegada, ens va fer una breu explicació, de les característiques de la serra i de la construcció de la fortificació.

Era migdia, i un error de càlcul, va fer que la por que se’ns fera massa tard, per eixa raó desistirem de pujar a la cresta, on es veia un ramat de cabres blanques, per tant baixarem tots junts fins als cotxes, on varem arribar un pel massa prompte.

Però ja que estàvem allí, avançarem el dinar que teníem programat a les 14,30h i ens assentàrem al restaurant d’allí mateix, una masia reformada en restaurant rural, en el que ens van tractar molt be, varem menjar fantàsticament, per un preu més que raonable de 15,00 euros.

Aquesta vegada els vint-i-cinc senderistes férem un recorregut de 8,84 km amb un desnivell de +426m.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada