diumenge, 14 de novembre del 2010

A la conquista del cim de la Safor











Un grup nombrós de senderistes, varem quedar al institut de Vilallonga, on ens distribuirem per a pujar el menor numero de cotxes dalt, després d'un menut viatge, varem aparcar als voltants de casa Tarzan.

Els 33 valents, es ficaren les motxilles per començar a caminar a les 9,05h, el començament fou dur, ja que la pendent era molt pronunciada, el ritme fou prou adecuat, cosa que va fer que anarem banyant la senda, amb les gotes de suor que ens anava caient.

La pujada curta, anava fent-se llarga, per la duresa de la pendent, la primera reagrupació, la ferem als voltants de la finestra de la Safor, lloc que alguns varern aprofitar per a fotografiar-se i beure una mica.

Seguírem marxa cap amunt, fins a encumbrar una lloma, on es deixava vore el cim de la Safor, amb els seus 1.013m. Ens acostarem a ell baixant cap a la nevera de la Safor (lloc on antigament acumulaven gel prensat a l'hivern per a gastar-lo durant la resta de l'any), es allí, i després de unes dues hores de marxa, on varem esmorzar.

Una vegada reposades les forces, deixarem les motxilles allí mateix, i pujarem els ultims metres cap a cim, on després de inscriure al Club Esportiu Llocnou, a la llibreta del cim, ferem fotos i cap a baix, sols haviem fet 1,8 km i ja haviem fet l'ascens de +560m.

Des de la nevera, agafàrem el sender oest en direcció a la font de Olbits, un sender amb poc descens, amb una vegetació tipica mediterrànea i unes vistes que gràcies al bon oratge vam gaudir fins a la carretera d'asfat (eliminàrem la visita a la font del Olbits, ja que F.Alonso es jugava el mondial d'automobilisme i alguns caminats volien vore l'eixida).


Els ultims 2,5 km d'asfalt fins arribar als cotxes amb cares de satisfacció per l'esforç i el contacte amb la natura, finalitzarem una marxa de dificultat alta amb un curt recorregut de 8,32 km, però amb un desnivell de +560m.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada