dimecres, 10 d’agost del 2011

Viatge als Alps 2011


Com ja sembla una costum, hem tornat aquest any als Alps, concretament a Suïssa, per a intentar pujar esta vegada a dos cuatre-mils: el Bishorn (4.153m) i el Weissmies (4.023m). I així vam eixir el 30 de juliol de matinada Mónica, Juan, Vicent Boscà, Vicent Morant i Rafa cap al país alpí (cal dir que David d'Alfauir no ens va poder acompanyar degut a una lesió).


L'ascensió al primer pic suposa un mínim de dos dies, doncs partim del poble de Zinal al vall d'Anniviers, i ascendim per senda més de 1.500 m fins la cabana de Tracuit. Degut al pes de les motxilles i a la calor açò ens va costar unes 7 h. La segona etapa ens va suposar una de les jornades més exigents que mai hem fet: eixirem a les 5 del matí de Tracuit (el desdijuni era a les 4) a 3.256m, travessarem la glacera Trutmann i per una pala interminable pujàrem fem zetes durant unes 3 h fins al cim. Aquest era un pinàcul de neu amb una pendent forta (uns 40º) on els últims metres estàvem tallats formant escalons al gel. Després de fer les fotos de rigor, baixàrem al refugi, menjàrem un poc, replegàrem tot el que havíem portat i cap a Zinal. En total realitzàrem en metres acumulats uns 950 de pujada fins al cim, més uns 2.600 de baixada fins al vall (quan arribàrem a Zinal eren les 5 de la vesprada).Els més valents que pujàren al segon pic eixiren de matinada des del refugi de Hosaas (3140 m) al qual havíem pujat amb telefèric el dia anterior des de Saas Grund. El desnivell d'esta ascensió era també d'uns 950 m, però amb més dificultad que el primer pic, amb travessa de glacera plena de clavills, seracs i una aresta cimera molt aèria.


Dels dies que ferem més "turisme", destacaria les visites als pobles turístics del vall de Saas, com Saas Fee, les vistes del Cervino des de Zermatt, i les del Montblanc des de Chamonix, ja a França.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada