dijous, 8 d’agost del 2013

Un bivac a Cala Llebeig


De la mà dels nostres amics i socis del Club Esportiu Llocnou Càrmen i Xavi anàrem passat dissabte 3 d'agost de bivac. Aquesta activitat, que procurem fer tots els estius per l'atractiu del bon horatge i les nits templades d'aquesta època de l'any, ens ha portat sempre a la muntanya, per algún lloc planet i amb herba per ficar l'estoreta i amb el sac de dormir o sense ell passar la nit. Aquesta vegada la novetat era que anàvem a la mar, aprofitant el coneixement dels nostres guies de la costa de la Marina Alta. Més encara, el lloc on haviem previst passar la nit a Cala Llebeig (una petita cala sols accesible per senda des de Benitatxell) resulta que ja havia estat ocupat, i era la terrassa d'unes casetes de pescadors excavades a la mateixa roca. Així que a les vuit de la vesprada ja passades deviem buscar algún lloc entre la xicoteta cala de pedres on passar la nit una dezena de persones i un gos...

 

Ara Xavi va descobrir una penya que s'endinsava alguns metres dins la mar amb lloses més o menys planes de pura pedra per pecnoctar, a l'estil primitius cro-magnons que arribàvem a la costa per pescar i passàven la nit al lloc. A més teniem l'atractiu que la penya devia estar prou foradada per baix i escoltàvem el fort rogir de les ones quan penetràven baix el penyot, per algún forat inclòs de tan en tan eixia una columna d'aire i aigua cap al cel, tota una aventura!

      

Després de sopar i xerrar una mica intentarem dormir i, com sempre fem als bivacs, matinàrem per vore l'eixida del sol, fer moltes fotos (el Pallisero com sempre es va lluir) i aprofitar el matí per fer algún tram de sender que , per la costa, anava cap a Benitatxel, algúns, o be per pendre el bany i fer un poc d'esnorquel, els altres. A migdia, quan el calor ja apretava, cap a casa, molt satisfets d'esta experiància que de segur repetirem.
 
      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada