dijous, 30 de gener del 2014

V Pujada senderista a La Cuta



Després del foc que, malauradament, va arrassar les nostres muntanyes, hem tornat enguany a celebrar la nostra festa senderista particular: la Pujada a la Cuta. Després de pensar-ho be vam decidir canviar la data, de desembre a gener, per a fugir de les festes, i també ocupar un lloc més buit en el dens calendari d'eixides senderistes i curses, per una banda, i per altra part també tenim el nostre sender Pr en prou mal estat en alguns llocs on discorria la ruta (com així la baixada del Pla de Telera a la pista de la Font del Frare), degut al foc, l'erosió, les pluges fortes, etc. Açò ens va fer canviar el recorregut habitual, que esperem recuperar l'any vinent, i baixar per la pista del collado de Terrateig fins a l'altura del Tossal del Morquí, per a tornar per la pista a Llocnou.


Així i tot amb la desolació de l'actual paisatge a la muntanya, vora uns setanta senderistes ens reunirem a la plaça de Llocnou per fer la ruta a la Cuta. La part de pujada era igual als altres anys, sols que teniem els pins cremats i, alguns d'ells, inclòs havien caigut sobre el mateix camí. En alcançar el trencat pararem, com sempre, a descansar i esmorzar. Després canviarem el recorregut i ens dirigirem per vora un km. de senda a buscar el tram final de senda que alcança el Collado des de Terrateig. Des d'aquest punt, el més alt de la ruta, les vistes sobre el cim de la Cuta, La Safor, el Benicadell davant nostre i el Monduver darrere eren impressionants. Baixarem pel camí en bon estat, passant pel Pla de Fontetes, fins al creuament amb la pista que ens tornaria a la mateixa de pujada, a l'altura del Tossal, i des d'aquest punt fins al poble. Quasi 15 km.de recorregut i uns 600 metres de desnivell total acumulat.

 

A la casa badia teniem dinar per aquells que vullguerem completar la jornada senderista, i açò va ser tot, l'any que ve més, que esperem estiga el camí en millors condicions que enguany, i poder recuperar així el recorregut pel nostre sender i que la muntanya vaja poc a poc tornant a esser com era abans. Fins la pròxima!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada