divendres, 28 de maig del 2010

Més contents que cansats, pujàrem a l'Aneto

Erem un grup d'amics amb l'objectiu de pujar el pic Aneto per la via normal, o siga la cara nord, que el divendres 28 de maig carregàrem els cotxes amb les motxilles i començarem la marxa rumb als Pirineus.
Desprès d'una parada obligatòria per a dinar, seguirem el recorregut fins a la població de Benasque, on paràrem per alquilar raquetes de neus, doncs segons ens havien dit des del refugi hi havia molta neu.
Una vegada aparcats els cotxes al pàrquing del parc natural Posets-Maladeta, ens carregàrem les motxilles i començarem a pujar fins al refugi de la Renclusa.















Després d'una nit en la que dormirem poc, i on tocava matinar, eixirem del refugi de muntanya amb un oratge esplèndit i molta neu a les 7,00h del dissabte ja amb crampons i raquetes cap al Portillón Superior on arribàrem en unes 2 hores. En travessar el Portillón ens vam canviar els crampons per les raquetes ja que degut a la gran quantitat de neu que hi havia i a que realment feia calor, en aquest tram més pla ens enfonsavem al caminar fins als genolls.
Després de travessar la glacera tota horitzontalment amb direcció al Collado Coronas, vam parar ara a canviar-nos les raquetes de neu pels crampons, ja que l'últim tram així ho requeria degut a que la pendent era més pronunciada a partir d'este punt. Finalment pujàrem la pala final cap al cim.
Sols dos dels vuit que eixirem aconseguirem arribar a la creu final passant el pas de Mahoma.
Quan tornàrem al refugi havíem completat una ruta de 10 hores en total. Al sopar la segona nit al refugi estàvem realment més contents que cansats.

2 comentaris:

  1. Envetga "sana" acì torranmos de calor i vosaltres envoltats de neu , molt xules les fotos.

    ResponElimina
  2. el repte per a l'any que ve, és enviar més membres del club esportiu llocnou, a un cim com aquest.

    ResponElimina