divendres, 28 de febrer del 2014

Marató de muntanya d' Espadà


La Marató de Muntanya d’Espadà ha estat la primera competició d’entitat de 2014 amb participació de membres del C.E. Llocnou.
Durant el passat hivern, els socis del club esportiu que es dediquen a correr han aprofitat per descansar de la temporada 2013, per planificar els objectius personals del 2014 i per començar l’entrenament de la nova temporada.
Alguns companys del CE Llocnou es van marcar com objectiu la Marató de Muntanya d’Espadà. Així, el diumenge 23 de febrer de 2014 una representació del CE composta por Tere, Raul, Quique, Paco, Rafa, Rafa Roses i Salva, van matinar per estar abans de les 8 a Sogorb, a l’Alt Palància, localitat d’eixida i finalització de la coneguda competició.
Les característiques de la prova eren 42 km i uns 1600m de desnivell positiu. El recorregut preciós pel cor de la Serra d'Espadà amb els seus boscos de sureres, els conreus tradicionals d'oliveres i d'ametllers en flor, els seus pobles com Vall d'Almonacid i Almedíjar, i el calor de la seua gent.
A les 9h començava la prova amb un fred considerable augmentat pel vent. Després d'una volteta pel nucli urbà de Sogorb i després de travessar el Riu Palància ens vam endinçar per senda en zona forestal, ja hi som en carrera! Donada la distància i el temps que previssiblement estarem corrent, la regulació del nivell d'esforç i de la ingesta d'aliments i líquids és clau alhora d'obtenir un bon resultat.
Som més de 1000 trail runners els que eixim. I com els objectius dels membres del C.E.Llocnou son diferents, en els primers kilòmetres ja ens separem, fent alguns la cursa individualment i altres en parella. Durant la primera hora es clau realitzar un esforç progressiu i mai explosiu (el "motor ha d'anar escalfant-se" poc a poc). Una vegada alcançat el punt òptim, el ritme constant ens duu fins el km 21 al Barranco de Aguas Negras on comença el tram més dur de la jornada, la pujada al pic d'Espadà, amb uns 500m de desnivell en uns 3 km d'ascenció. Però prèviament hem fet 21 km i hem superat un desnivell de més de 800m positius. En este primer tram hem posat a prova la regulació de l'esforç, la hidratació i l'alimentació durant les aproximadament 3h. La pujada a Espadà és intensa i coronem en el km 24.

 "Sols" ens queden 18km a meta. Els primers 3-4km són de baixada per senda "tècnica" (eufemisme emprat per a sendes en les que si caus pots acavar fet un drap per la seua dificultat/perillositat) fins aplegar al frondós Barranco de Almanzor. Seguint aquest barranc i acompanyats pel bosc de sureres (la formació més emblemàtica de la Serra d’Espadà) apleguem a Almedíjar (km 30). Des d’ací fins Sogorb seguim pistes forestals i camins agrícoles amb lleugera pendent favorable. Són més de 10km on qui aplega amb forces pot avançar moltes posicions, ja que molts dels participants estan més que justets de forces. 
Finalment, i després de fer 2 km poc agradables per un canyar, apleguem a Sogorb quasi al km 42. Estos 300m finals són més que gratificants amb gent aplaudint i amb la satisfacció de l’objectiu aconseguit.
Donat que el temps màxim per finalitzar la prova era de 9h, i que el guanyador va emprar 3h 45min, el fet que els membres del CE Llocnou feren entre 5h 30min i 7h 30min mostra un resultat més que decent per al nostre club
La jornada va finalitzar amb una tertulia entre participants i acompanyats amb els comentaris de les diferents situacions viscudes. Això si, tot després d’una bona dutxa i d’un bon bocata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada